Doplnění nehtové modeláže - Krásné nehtíky na léto

Vítejte u dnešního článku, kde se zaměříme na doplnění nehtové modeláže. Prostřednictvím tohoto článku vám představím základní postup a důležité kroky, které vedou k vytvoření krásných a pevných nehtů na léto.

1. Dezinfekce a příprava nehtů:
Před začátkem modeláže je nezbytné dezinfikovat si ruce a připravit nehty. Přikládáme důležitost čisté a dezinfikované pracovní plochy pro zajištění hygienických standardů.

2. Odstranění staré modeláže:
Pro odstranění starého gel laku a stavebního gelu se používá karbidová frézka. Pro přípravu přírodního nehtu se používá korundová (pískovcová) frézka. Správné nastavení otáček a jemné přejíždění po povrchu pomáhají odstranit starý materiál efektivně a bezpečně.

3. Zkrácení a tvarování nehtů:
Každý nehet je zkrácen a tvarován podle přání klientky. Používá se pilník s hrubostí 100 a 180, který doladí povrch a vytvoří požadovaný tvar. Tímto krokem se připravuje nehet pro další aplikaci materiálů.

4. Aplikace materiálů:
Po přípravě nehtů se nanáší tekutiny, které připravují povrch nehtu a zajišťují přilnavost materiálů. Následně se nanáší pevná čirá báze, která vytváří podklad pro stavbu nehtu.

Na vytvrzený podklad báze modelujeme stavebním gelem a po vytvrzení upravíme finální tvar.

5. Zdobení nehtů:
Podle přání klientky a aktuálních trendů se může přistoupit k zdobení nehtů. V tomto případě byla zvolena černá barva jako podklad a následné použití silikonového razítka pro vytvoření netradičního efektu. Použití pigmentů a akrylové barvy dává nehtům originální vzhled.

6. Zakončení a péče o nehty:
Po dokončení modeláže je důležité omytí rukou, aplikace olejíčku na nehty a provedení relaxační masáže rukou. Tímto krokem se zajišťuje hydratace a péče o nehty a jejich okolí.

Závěr:
Doplnění nehtové modeláže je proces, který vyžaduje odbornost a pečlivost. Díky správnému postupu a použití kvalitních materiálů je možné dosáhnout krásných a pevných nehtů na léto. Je však důležité pamatovat na pravidelnou údržbu a dodržování hygienických standardů pro dlouhotrvající výsledek.