Historie a vývoj gelových nehtů: Jak se staly jedním z nejoblíbenějších trendů v nehtové kosmetice?

Historie a vývoj gelových nehtů

Gelové nehty jsou v dnešní době velmi populární a mnoho žen je považuje za jednu z nejlepších metod pro získání krásných a dlouhých nehtů. Ale co jsou gelové nehty a jak vznikly? To se dozvíte v tomto článku.

Gelové nehty jsou speciální druh nehtového designu, který využívá gelového materiálu k prodloužení nehtu nebo k vytvoření různých designových prvků na přirozených nehtech. Gelové nehty se používají především k vytvoření odolného a dlouhotrvajícího nehtového designu.

Před vynálezem gelových nehtů byla jedinou možností prodloužení nehtů použití nehtových typů nebo akrylových nehtů. Tyto metody s sebou však nesly mnoho nevýhod, jako například snadné lámání a praskání nehtů nebo problémy s alergiemi.

První gelové nehty byly vynalezeny v 80. letech minulého století v USA. Jednalo se o vynálezce jménem Jim Nordstrom, který pracoval pro společnost Dental Materials Incorporated (DMI). Tato společnost se specializovala na výrobu materiálů pro stomatologické účely a Jim Nordstrom se inspiroval právě touto oblastí při vývoji gelových nehtů.

Jim Nordstrom vyvinul gelový materiál, který byl vysoce odolný, pružný a snadno se aplikoval na nehty. V roce 1984 založil společnost Nouveau Nail a začal prodávat své vlastní gelové nehty. Tento vynález změnil průmysl nehtového designu a dal vzniknout nové éře.

Od té doby se gelové nehty staly velmi oblíbené po celém světě. Díky své vysoké odolnosti a dlouhému trvání jsou gelové nehty ideální volbou pro každou ženu, která chce mít krásné a zdravé nehty.