Jak si doma udělat nehty jako profesionálka?: Tipy a triky pro začátečnice

Profesionální vzhled nehtů nemusí být rezervován jen pro návštěvu nehtového salonu. I začátečnice si mohou doma vytvořit nehty, které budou vypadat jako od profesionálů. V tomto článku vám představíme jednoduché kroky a užitečné tipy, které vám pomohou dosáhnout perfektního výsledku.

1. Desinfikace a příprava nehtů:

Prvním krokem před aplikací gelového laku je důkladná desinfekce nehtů a okolí. Použijte dezinfekční prostředek, abyste zabezpečili, že nehty jsou zcela čisté a připravené na aplikaci gelového laku. Poté upravte nehty pilníkem podle požadovaného tvaru, povrch nehtu přejedeme pilníkem směrem dolů k volnému okraji a odstraňte odstávající kůži kolem nehtů za pomocí seřezávače nebo nůžek. Kůžičku si můžeme povolit pomerančovím dřívkem nebo pushrem.

2. Použití Nail Prep:

Aplikujte Nail Prep, který pomáhá vysušit (dehydratovat) přírodní nehet a zároveň zajistí, že báze a laky budou pěkně držet na nehtech. Prep vždy schne na vzduchu a dáváme ho pouze na přírodní nehet v malé vrstvě.

3. Báze a první vrstva laku:

Základem je správná péče o nehty. Po připravení nehtů naneste tenkou vrstvu báze, která nejen prodlouží trvanlivost gelového laku, ale také ochrání přirozený nehet před poškozením. Nechte ji vytvrdit pod UV nebo LED lampou 30 - 60s.

4. Barva gelového laku:

Vyberte si oblíbenou barvu gelového laku a naneste ji na připravený nehet. Pokud chcete intenzivnější barvu, můžete aplikovat druhou vrstvu po vytvrzení první. Dbejte na rovnoměrné nanesení a nanášení v tenkých vrstvách mohlo by se vám stát že se vám gel lak nevytvrdí. Vytvrzujeme 1 minutu v závislosti na výkonu vaší lampy.

5. Závěrečný vrchní lak:

Pro dokončení použijte vrchní lak neboli top coat, který zajistí lesk a ochranu gelového laku. Po vytvrzební máte krásné a lesklé nehty. Jen pozor aby jste nedávali ani moc tenkou ani moc silnou vrstvu.

6. Péče po aplikaci:

Pravidelná péče o nehty a okolí je důležitá. Můžete použít olej na nehty a speciální krémy na ruce.

S těmito kroky a správnými produkty můžete doma dosáhnout úžasných výsledků. A co je nejlepší, na našem webu www.petranehty.cz naleznete široký sortiment gelových laků a dalších produktů pro péči o nehty. Tak proč nezkusit své nehty zdobit jako profesionálky? S naší pomocí to jistě zvládnete!